Burn-out coaching voor organisaties

Verminder verzuim & breng jouw medewerkers in balans

Zie jij als werkgever of (HR) manager dat jouw medewerkers dreigen uit te vallen of zijn uitgevallen?
Of wil jij binnen jouw organisatie werken aan burn-out preventie? Dan help ik je graag! 

Stress & Burn-out coach Winterswijk

Jaarlijks lopen ruim één miljoen mensen het risico op een burn-out of andere werk gerelateerde psychische aandoeningen, zoals werkstress of overspannenheid.
Het uitvallen van medewerkers en het organiseren van vervanging van medewerkers kost een werkgever gemiddeld 409,- per dag. De gemiddelde duur van verzuim bij een burn-out is 242 dagen en dat kost de werkgever al gauw ruim € 96.000,-

Verzuim geeft zowel problemen voor de werkgever als voor de medewerker zelf. Het voelt voor medewerkers niet goed om thuis te zitten. Verzuim is simpelweg ellendig waar je als werkgever iets mee wil én waar je wat mee moet.

Hoewel burn-out- en overspannenheidsklachten nooit helemaal zullen verdwijnen, ben ik van mening dat de duur van het uitval op de werkvloer (en de burn-out) korter kan. Daarnaast is het bij goede begeleiding (d.m.v. mijn methode) zo dat een burn-out geen levenslange lijdensweg is, maar een les in levenslustigheid voor de rest van je leven.

 

Gerdien Hengeveld heeft medewerkers gecoacht van o.a.

burn out coach voor uwv
burn out coach voor provincie overijssel
burn out coach voor hogeschool arnhem en nijmegen
burn out coach voor gemeente oude ijsselstreek
burn out coach voor ROC Twente
burn out coach Estinea
burn out coach Gemeente Doetinchem
burn out coach Slingeland Ziekenhuis
Burn-out coach Gerdien Hengeveld

Maar hoe?

Ik coach 1 op 1 in de buitenlucht wanneer medewerkers om welke reden dan ook uit balans zijn. Samen werken we aan meer rust in het hoofd én in het lijf zodat goed functioneren weer lukt. Dat vermindert verzuim en verhoogt het werkgeluk!

Coaching in de natuur

Meestal verwijzen werkgevers naar een bedrijfsarts of coach die binnen werkt, omdat dat gangbaar is. Als burn-out ervaringsdeskundige heb ik gemerkt dat het voeren van gesprekken binnen 4 muren, zittend op een sofa, voor mij niet werkte. Het stond mijn herstel zelfs in de weg omdat het niet aansloot bij mijn behoefte. En uit ervaring weet ik dat deze aanpak voor meer mensen niet werkt.

Werken aan mijn eigen herstel kreeg ik wél voor elkaar in een andere omgeving. Buiten, waar zon, wind en soms regen is, waar de vogels fluiten en prachtige vergezichten zijn. Zo’n omgeving werkt niet alleen drempelverlagend, het zorgt er ook voor dat je makkelijker loskomt van vaste denkpatronen en gewoonten.

Burn out wandelcoach Achterhoek
Vrouwencoach burn out Achterhoek

Verbinden op een persoonlijke manier

Als burn-out coach onderscheid ik mij door te coachen in de buitenlucht waar ik me verbind met de werknemer op een persoonlijke manier. De natuur en de buitenlucht helpen me daarbij.

Mijn aanpak bestaat uit bewegen in de buitenlucht waar ik doelgerichte gesprekken combineer met oefeningen waarin de medewerker haar eigen grens weer leert (her)kennen en gaat voelen wat ze nodig heeft. Dit alles zónder prestatiedruk. Daarnaast heb ik aandacht voor het hardnekkige brein en werken we samen aan een fitte mindset.

Wil je het verzuim in jouw team chronisch verminderen én zorgen dat de medewerkers weer duurzaam aan het werk gaan? 

Ik bied verschillende trajecten aan

Burn-out preventie

In dit traject coach ik medewerkers die signalen hebben, van overspannenheid en drukte, terug naar
weer regie pakken over hun leven en hun eigen pad te bewandelen. Ik kom graag in contact. 

Burn-out coaching

In dit traject help ik medewerkers die reeds in een burn-out zitten om zo snel mogelijk weer in balans te komen. Met als doel dat zij weer lekker in hun vel komen te zitten, de regie over hun eigen leven terug pakken en daardoor zichzelf als een betere, sterke en persoon naar de wereld presenteert. Ik kom graag in contact. 

Kosteloos & vrijblijvend kennis maken?

Graag kom ik in contact voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Hierin vertel ik meer over de verschillende trajecten en de mogelijkheden voor jou als werkgever en voor de medewerker(s). Met als doel om medewerker(s) weer in balans te krijgen en vrij te geraken van stress en burn-out klachten.