Ervaringen

Wat mensen over mij zeggen

Inmiddels heb ik al flink wat mensen mogen coachen. Soms krijg ik van hen een reactie over hoe zij de coaching door mij hebben ervaren.

"Ik heb geleerd hoe ik naar mijzelf kan luisteren en hoe ik mezelf kan zijn ongeacht wat de omgeving vindt."

Ik ben bij Gerdien terecht gekomen omdat ik door mijn burn-out met blijvende angsten bleef worstelen die ik zelf niet kon oplossen. Hierdoor bleef ik steken in mijn herstelproces. Ik zocht hulp om mijn angsten aan te kunnen kijken en er op een andere manier mee te leren omgaan zodat mijn leven weer lichter en leuker zou worden. Ik wilde investeren in mijzelf om van mezelf te gaan houden, trots te mogen zijn op wie ik ben en weer lekker in mijn vel te zitten. Ik leerde door het 1 op 1 coachingstraject te kijken naar wat mijn patronen waren en ontdekte dat ik structureel bepaalde coping-vaardigheden gebruikte in mijn dagelijks leven die destructief werken voor mijn zelfbeeld en eigenwaarde. In het traject ging ik oefenen met andere vaardigheden en leerde ik dat er meerdere manieren zijn om dichter bij mezelf te komen. Ook leerde ik bewust stil te staan bij de goede dingen, deze te vieren en te onthouden als positieve ervaringen. De grootste eyeopener is voor mij dat ik heb geleerd hoe ik naar mijzelf kan luisteren en hoe ik mezelf kan zijn ongeacht wat de omgeving vindt.
Ik omschrijf Gerdien als een warme, hartelijke, spontane, eerlijke, open kundige en doortastende coach die mij het hele proces het gevoel heeft gegeven dat ze naast me en achter me staat, vooral wanneer ik het écht nodig had. Ik mocht haar altijd bellen en dan was ze er voor mij. Dit gaf mij veiligheid, steun en het zelfvertrouwen wat ik nodig had om te groeien en heeft me gebracht waar ik nu ben. Ik raad iedereen die worstelt met stress en het herstel van een burn-out aan om dit traject te volgen. Het levert zoveel op voor jezelf! Je wordt er een mooier en sterker mens van, je hoeft het niet alleen te doen!
N.E.
verzorgende

"Ik ben op ontdekkingstocht gegaan naar rust, zingeving en meer energie."

Gerdien heeft een stukje meegelopen op mijn levenspad. Met haar steun ben ik op ontdekkingstocht gegaan naar rust, zingeving en meer energie. Haar enthousiasme en positieve aanmoediging hebben mijn geholpen bij waar ik nu sta. Met vertrouwen ga ik nu mijn eigen weg vervolgen.
Anoniem
Docent
Gerdien Hengeveld Stress & Burn-out coaching

"Door buiten te wandelen en praktische oefeningen te doen in de natuur heb ik o.a. meer inzicht gekregen in mijn vaste patronen en ben ik gaan oefenen met nieuwe patronen."

Ik heb in de reguliere zorg een behandeltraject gehad waar ik handvatten heb meegekregen maar ik merkte dat ik in de huidige maatschappij niet verder kwam dan alleen de geleerde basis zoals rust en structuur. Ik miste de fine tuning hierin. En dat heb ik bij Gerdien kunnen vinden… in één woord Fantastisch!!! Ik wilde zowel in privé als in zakelijke situaties groeien als persoon en mijn eigen pad leren volgen ongeacht wat de omgeving hiervan vond. Elke sessie was weer een feestje voor mij. Door buiten te wandelen en praktische oefeningen te doen in de natuur heb ik o.a. meer inzicht gekregen in mijn vaste patronen en ben ik gaan oefenen met nieuwe patronen. Ik ben blij dat ik samen met Gerdien dit traject ben gestart! Ze heeft mijn leven weer kleur en glans gegeven!
Angela
Ondernemer
stress burn out lochem

"Het was voor mij een prachtige manier van bewustwording met oefeningen rondom: ademhaling, gedachten, omgaan met stress/emoties, luisteren naar mijn lichaam en grenzen stellen."

De afgelopen periode heeft Gerdien met mij meegewandeld gedurende mijn burn-out. Op het pad van mijn herstel zijn we samen op zoek gegaan naar reden(en) van mijn burn-out en bovendien naar de manieren om vooral niet nog eens op ditzelfde pad te belanden. Een ander pad bewandelen, waarin jijzelf meer centraal gaat staan is een belangrijke rode draad. Letterlijk samen met Gerdien de natuur in en in beweging komen, is een prachtige manier van bewustwording. Met oefeningen die zich richten rondom, ademhaling, gedachten, omgaan met stress/emoties, luisteren naar je lijf en daarbij grenzen mogen stellen. Het is jouw eigen pad en Gerdien is gedurende de tocht je steun en toeverlaat. Want zo voelt het echt, een persoon die naar je luistert, oprecht is, veel kennis heeft over en je ieder keer opnieuw overeind laat komen als je het even nodig hebt. Ik zou het traject aan iedereen aan willen aanraden die niet lekker in zijn/haar vel zit en/of al in een vergelijkbare situatie zit en het roer om wil gooien. Want jij bent degene die het anders kan gaan doen en Gerdien kan je hierbij helpen, zet de stap!
Sanne
hulpverlener

"Ze heeft me in meerdere opzichten net dat zetje gegeven wat ik nodig had"

Ik kwam bij Gerdien terecht nadat ik voor mij gevoel voor de zoveelste keer “onderuit” dreigde te gaan. Ik heb eerder een burn-out gehad en wilde daar absoluut niet meer in terecht komen. het gaat al jaren op en af en ik was dit gejojo uiteindelijk zo zat, dat ik via internet bij Gerdien terecht kwam. No-nonsense en dichtbij. Ik ben van nature van het aanpakken, een doorzetter, niet klagen en weer door en zet mezelf eigenlijk standaard op de tweede plaats. Ik ben sinds enkele jaren ZZP’er, wat ik enorm leuk vind, maar het geeft wel werk wat soms de nodige stress met zich mee brengt. Ik vond het lastig een goede balans te vinden tussen werk en privé, maar ook tussen mijn verwachting, die van de mensen om mij heen en die van mijn cliënten. Ik wil niemand teleurstellen, er zijn voor anderen, maar moet daarbij ook mezelf niet te kort doen. Gerdien heeft me in meerdere opzichten net het zetje gegeven dat ik nodig had om verschillende grenzen te stellen, waar ik al een langere tijd tegenaan zat te hikken. Ik ben toch wel een pleaser, trek me net te veel aan van wat andere mensen ervan vinden en vind het lastig op tijd mijn grenzen te stellen. Eye opener in de coaching was voor mij dat er toch flink wat overtuigingen en gebeurtenissen zijn uit mijn verleden die me op een bepaalde manier gevormd hebben, waar mijn grenzen flink zijn overschreden en die me nog steeds parten spelen. Door hier anders naar te kijken of het er te laten zijn, heeft dit een plekje gekregen en kan ik dit beter handelen. Gerdien is een open, ontspannen en gezellig persoon, luistert goed en vraagt goed door op een manier waarbij je ook jezelf open kunt en durft te stellen. Een fijne wandeling in de natuur was vaak al weer een goede start van de dag. Het is prettig om van iemand buiten je eigen kringetje eens een spiegel voorgehouden te krijgen. Wat ik ook erg prettig heb ervaren is dat ze niet vast zit aan een bepaalde structuur. Ze is flexibel in haar hulpverlening als dit nodig is. Dit vond ik bijzonder prettig. Gerdien bedankt voor al je hulp, tijd en inzet! En ik weet je te vinden, mocht het nodig zijn. 

Miranda
ZZP'er

"Een flinke levenswandeling, maar er sterker uitgekomen"

Daar zat ik dan…
Met een noodgang tegen de muur van mijn kunnen
Alles viel stil… er viel niets meer te runnen
De wereld stortte in om mij heen
Ik kon het niet meer alleen…

Als een wonder kwam jij op mijn weg
Je kende de strijd die ik nu ook afleg
Die uitgestoken hand, we maakten samen een plan
‘Zorgen voor je eigen ‘huis’, het komt écht weer goed, er is zoveel wat je kan!’

Je hebt genoeg gedaan zei jij, en je bleef in mij geloven
‘Bel me wanneer het moeilijk is’ liet je me beloven
Je was er altijd wanneer nodig en hielp me op weg naar mijn ware ik
‘Vergelijk je niet, houd van jezelf’ en ook je enthousiasme: ‘Kijk nou wat je flikt!’

De weg terug te vinden naar mijzelf, je liet me zien hoe dat moest
De natuur hielp ons, een struik, boom tak en noest
Daar ging ik… Eens stap vooruit en weer 2 terug maandenlang… een hard proces 
Maar wat was het leuk om te vieren, elk succes!
En nu… nieuwe deuren gaan open en oude sluiten voorgoed 
Inzicht in mijn valkuilen is wat me nu voor (te) hard vallen behoed
Een flinke levens wandeling, maar sterker eruit gekomen
Geleerd niet alleen te staan en weer van een toekomst te kunnen dromen

Bedankt Gerdien, ik heb mezelf weer in beeld!
Geweldig dat jij je hiervoor inzet en je kennis deelt!

Je hebt me omhoog getrokken uit een dal door middel van de natuur
Je bent een top coach, spontaan, empathisch ervaren, ambitieus en puur
Voor mij was je een enorme steun, je gaat voor je klanten door het vuur! 

Nelleke
Verzorgende

"In moeilijke momenten van aanzetten tot verandering was Gerdien daar en wist ze haarfijn de angel eruit te halen."

Na een lange periode psychosomatische fysiotherapie en psychologische hulp te hebben gehad kwam ik bij Gerdien terecht. Gerdien legt heel fijn uit wat er gebeurd in je hoofd en lijf en maakt daarmee de praktische koppeling die ik tot dan miste. Ze is een kei in luisteren, aanvoelen en ze wist me de juiste vragen te stellen die bij mij leidden tot het weer leren kennen van mezelf. Het opkomen voor mezelf en inzien dat ik diegene ben die voor mezelf mag gaan staan. In moeilijke momenten van het aanzetten tot verandering was ze daar en wist ze haarfijn de angel eruit te halen en door haar positieve instelling en manier van benaderen werd ook mijn manier van denken wat positiever. Het daarbij wandelen in de natuur, is als rust telkens weer rust vinden in mezelf en opladen. Ze is een topper, waarbij je mag zijn wie je bent, waarin je uitgenodigd wordt te voelen wat je voelt en te vertrouwen op jezelf. Bedankt!
Joyce
hulpverlener
burn out coaching lochem

"Ik zit een stuk beter in mijn vel."

heeft mij goed geholpen, Gerdien is een heel warm persoon. Ik vind het moeilijk om te verwoorden maar ik zit een stuk beter in m'n vel. Daarnaast wil ik haar bedanken voor de hulp die ze mij heeft geboden. Ik ben zo blij in mijn werk, dat ik sta waar ik nu sta.

Nick
Hovenier

"Gerdien heeft hart voor haar klanten en dit zie je terug in haar begeleiding."

Ik heb Gerdien leren kennen als een gedreven, enthousiaste en professionele coach. Ze heeft hart voor haar klanten en dit zie je terug in haar begeleiding.
Josefien
Ondernemer
Burn out coach Eibergen

"De snelheid waarmee ik geholpen kon worden was ontzettend fijn op het moment dat ik even helemaal vast zat."

Ik heb het ontzettend prettig ervaren om direct dezelfde dag na aanmelding al een belletje van Gerdien te ontvangen. Logica en samenhang zal er toen nog niet in mijn verhaal hebben gezeten, maar het was zo ontzettend fijn om op dat moment een luisterend oor te hebben en de tijd en rust die zij hiervoor nam. In dat gesprek zat direct een klik en na afstemming van Gerdien met mijn werkgever kon ik gelukkig de week erna al terecht voor een kennismaking. De snelheid waarmee dat ging was ontzettend fijn op het moment dat ik dus even helemaal vast zat. De coaching door Gerdien is erg prettig. Zij luistert goed en geeft feedback op een wijze die ook overkomt en tot denken zet. Naast de gesprekken in het bos, zijn ook de tussentijdse momenten via de app of telefoon goud waard. Op momenten tussen de coachingsmomenten door als de nood echt even aan de man is, is het zo fijn om even bij iemand op dat moment terecht te kunnen. Via app krijg ik dan reactie, maar als de situatie ernaar is, hebben we telefonisch contact. Even hierdoor weer rust creëren en zaken weer in perspectief zien. Maar ook naar de vervolgstappen kijken. Eigenlijk heeft deze coaching mij rust gebracht, doordat iemand voor, naast en achter mij stond. Voor mezelf voelde dit als een beschermende buffer, maar ook in contact naar de bedrijfsarts en teamleider was zij er. Fijn dat zij daar ook een rol in heeft gespeeld. Voor nu heeft het erin geresulteerd dat ik weer 100% hersteld sta sinds deze week. Een mooi punt, maar waarbij het mij ook rust/steun geeft dat ik weet dat ik nog een paar sessies open heb staan (en kan/mag appen of bellen), zodat ik ook echt duurzaam kan terugkeren (want ik heb nog wel stappen te gaan). In mijn huidige werk, maar misschien ook wel naar ander werk. Het vertrouwen daarin is weer terug.
Anoniem
proces begeleider

"Ze leerde mij mijn grenzen te bewaken en zeggen wat Ik belangrijk vond. Zonder het gevoel te hebben tot iets gedwongen te worden.

Ik was een persoon die vaak riep voor mij hoeft het niet meer. Op mijn werk had ik geen probleem had vaak leidinggevende functies en had hier geen enkele moeite mee. Maar privé ging het niet goed. Na twee scheidingen waarin ik een zorgtype en pleaser was. Had ik een gevoel de weg helemaal kwijt te zijn. Omdat ik al aardig op leeftijd ben (70+). Wou ik geen therapie vanachter een bureau en ben dus wel duidelijk op zoek gegaan. Gelukkig vond ik Gerdien en het klikte meteen. De duidelijkheid en gevoeligheid en de manier waarop ik behandeld werd sprak mij er aan. Ze leerde mij mijn grenzen te bewaken en zeggen wat Ik belangrijk vond. Zonder het gevoel te hebben tot iets gedwongen te worden. Hierbij kwam het liedje van Nielson voorbij. ZE HEEFT ME LIEF Dat was wat ze met me deed. STOP MET DOEN ALSOF!!!!! Ik heb dan ook het gevoel dat ze alle soorten hulpverlening aankan. Ze dwingt je tot niets, alleen laat je dingen inzien. Komt zelf ook met dingen die zijzelf moeilijk vond. Dat geeft gelijkheid en ze staat niet boven je. Ik ben dankbaar voor haar hulp en dat ik haar gevonden heb. Ondanks mijn leeftijd hoop ik nog een mooi aantal jaren te gaan. En ik kan weer genieten. Gerdien bedankt en ik weet dat ik je altijd appen of bellen mag bij problemen, dat geeft rust. Je bent een fantastisch mens🙏🏻
Margot
Pensionado
Stress en Burn-out coaching

" Absoluut een onmisbare investering geweest voor mijn toekomst!"

Gerdien is een hele fijne coach, heb snel een vertrouwensband op kunnen bouwen door haar aandacht en luisterend oor. In comfortabele kleine stappen naar resultaten toe gewerkt. Absoluut een onmisbare investering geweest voor mijn toekomst!
Joris
ZZP'er