Over Gerdien

Even voorstellen

Ik ben Gerdien Hengeveld, een levenslustige ondernemer en woon samen met mijn vriend en kat in Winterswijk, een mooie plek in de Achterhoek. Ik ben echt een natuurmens en wandel al van jongs af aan dagelijks. Het bos was praktisch onze achtertuin. In mijn vrije tijd houd ik dan ook van actieve (wandel) vakanties en ben ook regelmatig te vinden in de bergen.

Burn-out coaching voor hooggevoelige vrouwen
Burn out wandelcoach Achterhoek

Ik deed het zelf...

Na jarenlange ervaring in de (jeugd)hulpverlening, werk ik nu zelfstandig als burn-out coach. Als (jeugd)hulpverlener in de jeugdzorg heb ik heel wat stressvolle momenten gekend. En heel eerlijk… die stressvolle momenten daar zorgde ik zelf voor, al wist ik dat toen zelf nog niet. Ik was me onbewust aan het aanpassen aan andere mensen, deed wat er van mij verwacht werd, was bezig met de wereld om mij heen maar niet met wat er echt in mij leefde. En dat brak me op.

Burn-out

Mijn eerste burn-out kreeg ik op mijn 27ste. Ik wist niet wat me overkwam. Als donderslag bij heldere hemel zat ik op maandagochtend huilend naar het computerscherm te staren van mijn werk. Hoe was dit nou mogelijk?

Er werd al gauw professionele hulp ingeschakeld. Het werden wekelijkse gesprekken bij de psycholoog in een kantoortje. Het heeft mijn spanning en stress klachten doen afnemen maar helaas werd de oorzaak van burn-out niet aangepakt. Ik was dus als persoon niet veranderd en gedurende de therapie was mijn motto: “ik moet en ik zal, zo snel mogelijk weer als de oude Gerdien naar de werkvloer terugkeren.”

Omdat de oorzaak niet werd aangepakt resulteerde dit 4 jaar later opnieuw in uitval op mijn werk. Gelukkig wist ik mijn grenzen beter aan te geven en herkende ik mijn klachten waardoor het proces minder lang duurde.

 

Gerdien Hengeveld Stress & Burn-out coaching

In beweging!

Ik besloot op dát moment daadwerkelijk naar mijn klachten te gaan luisteren en het stuur in eigen handen te nemen. Ik ben door middel van coaching op persoonlijke ontwikkeling op zoek gegaan naar wie ik echt was en wie ik mocht zijn in de dagelijkse menigte van anderen.

Beweging was voor mij o.a. the key. Ik merkte dat ik door beweging mijn negatieve emoties onder controle kreeg en meer kon gaan loslaten. Van de chaos in mijn hoofd naar leegte, naar gedachten op een rij kunnen zetten. De wandelingen in de natuur en de zoektocht in mijn persoonlijke ontwikkeling waren een heel mooi middel voor zelfreflectie.

 

burn out borculo ruurlo
Gerdien Hengeveld Stress & Burn-out coaching

Je eigen stijl ontdekken

Ik heb ontdekt dat ik tegendraads ben én ik heb het leren zijn! Ik heb mijn eigenzinnigheid omarmt en daarmee mijn eigen stijl in mijn leven.

Het is nu mijn taak om ook jou te leiden naar jouw eigenzinnigheid, jouw individualiteit en je eigen uniekheid zodat jij deze gaat omarmen. Samen met mijn eigen methode en opgebouwde kennis en specialisme, brengen we (levens-) ervaring en jouw verhaal bij elkaar. Zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten, de regie weer over je eigen leven kunt pakken en eindelijk iemand kan worden die jij wilt zijn! Pas wanneer je naar binnen gaat, kun je met volle kracht naar buiten. (stralen)